Izegem – Davoz C 3 – 1 (25-14/15-25/31-29/25-19)

In de beloftenwedstrijd werd er bezweken onder de opslagdruk van Izegem. Enkel een paar opslagreeksen van Sarah VD konden de score wat milderen.

Voor de hoofdwedstrijd werd nog eens benadrukt dat wij bij leider Izegem niets te verliezen hadden. Enige voorwaarde om “content” te zijn was goed spelen en dan doet de uitslag er niet toe.

De Davoz-meisjes startten net te weinig agressief in de 1ste set. Davoz speelde dan wel goed mee in complex 2 maar maakte net teveel fouten in opslag. Zo kon Izegem de set rustig domineren en het laken naar zich toe trekken.

In de 2e set zagen we een totaal ander beeld. Margo D. verpletterde de Izegemse receptie met een aantal verschroeiende opslagen (1-11). Davoz werd in de time out gewaarschuwd dat Izegem zich niet zomaar zou laten doen dus de meisjes bleven goed bij de les en maakten de set met een prachtige score af.

In set 3 statten de beide ploegen furieus en kwam er nooit een echte kloof op het scorebord. Izegem had het echt niet gemakkelijk met de 11de uit de stand ! De Davozmeisjes vochten als leeuwen voor elke bal en pas op een 31-29 score kon Izegem het 1ste punt van de avond naar zich toe trekken.

In set 4 leek de veer gebroken. Izegem serveerde ons naar een 8-1 achterstand. De meisjes toonden zich weerbaar en konden naar het einde van de set toe naderen tot een 4 puntenkloof. Dit was het signaal voor Izegem om nog een laatste maal het gaspedaal in te drukken en de 3 punten in Izegem te houden.

Spijtig want wij verdienden echt meer tegen deze leider. Er zijn een aantal dingen die wij onthouden over deze wedstrijd.

 • Geloof in onszelf, indien dit lukt kunnen de speelsters het elke ploeg in de reeks zeer moeilijk maken.
 • Als we zo blijven spelen, dan volgen die overwinningen wel !
 • Er heerst een goede sfeer in de groep, het grootste bewijs was het massale aanmoedigen vanop de reservebank.
 • Ook de ouders zien progressie in deze jonge bende en komen graag kijken, jullie waren een fantastisch publiek, ze zullen jullie in Izegem niet rap vergeten 🙂

An-Sofie Tack

Eén gedachte over “Izegem – Davoz C 3 – 1 (25-14/15-25/31-29/25-19)

 • februari 6, 2016 om 2:37 pm
  Permalink

  Sterke prestatie van davoz in Izegem. Jullie hebben het ons niet makkelijk gemaakt.
  Een punt zou verdiend zijn maar uiteindelijk zijn we toch blij dat we de drie punten thuis gehouden hebben. Eerlijkheid gebied dat jullie in set 2 een reeks neergepoot hebben maar hebben daartoe in set 2 veel hulp gekregen van de scheids. Ook set 3 waren veel discutabele fouten die niet werden gefloten. Toch wil ik jullie goeie prestatie niets afdoen !!! zoals jullie zelf schrijven in jullie verslag , was Complex 2 bij Davoz uitstekend.
  Hopelijk kunnen jullie vandaag Ingelmunster ook zo het vuur aan de schenen leggen.
  Veel succes.
  Grt Robin (T1- Izegems Volley Team)

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *