Dentergem – Davoz C 3 – 1 (23-25/25-19/25-18/25-15)

In de beloftenwedstrijd kon men nooit aanspraak maken op de overwinning.

Met een “ongewone” opstelling (afwezigheden) werd de wedstrijd aangevat. De meisjes voelden zich direct thuis op hun (nieuwe) positie en begonnen met veel zelfvertrouwen aan de match wat loonde. Op bepaalde momenten lukte echt alles. Op het einde van set 1 naderde Dentergem nog enkele puntjes maar met sluw spel konden de meisjes het laken toch nog naar zich toe trekken.

In set 2 startten de meisjes met de euforie van vorige set en Dentergem werd direct op een 0-6 achterstand geserveerd. Dentergem gaf niet op en bleef de hele set achtervolgen. Op het einde van de set kwamen er een paar rake opslagen en de Davoz speelsters waren het noorden kwijt. De laatste punten stoomde Dentergem door en Davoz zag zijn voorsprong & de set verloren gaan.

De speelsters bleven vechten voor elk punt in de derde set en kwamen ook weer 0-5 voor (alweer een opslagreeksje van Laura). Dentergem toonde hierop dat zij ook een goede service in huis hebben en de voorsprong werd teniet gedaan. Opnieuw een kopie van set 2 waarin Davoz vocht voor elk punt en zelf goed meespeelde maar het net op de belangrijke momenten laat afweten.

De mentaliteit van de speelsters voor de aanvang van set 4 zat goed, ze wilden zich niet zomaar gewonnen geven maar vechten om een belle te versieren. Jammer genoeg voor Davoz was Dentergem er net op gebrand om deze 5setter te vermijden en startten zij dit keer furieus. Davoz kon de volledige set geen aanspraak meer maken op de deelwinst maar probeerde toch nog zijn volleybal te demonstreren.

Na de wedstrijd heb ik lovend commentaar van de Dentergemse supporters gehoord over deze jonge ploeg. Aan de meisjes om zich op te laden voor de wedstrijd tegen Harelbeke en te geloven in wat zij kunnen ! De komende weken zal er hard gewerkt worden op trainingen om de pijnpunten aan te pakken en ons voor te bereiden op de naderende terugronde. Als we allemaal samen, spelers en trainster, in dezelfde richting kunnen werken dan kunnen wij dit jaar misschien nog voor enkele verrassingen zorgen!

An-Sofie Tack

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *