Davoz C – Zwevezele 3 – 2 (25-23/25-16/26-28/22-25/16-14)

De beloften toonden hun vooruitgang met een overwinning ! In set 1 en 3 was Davoz te sterk voor Zwevezele. Enkel een grote dip in de 2e set ontsierde de wedstrijd.

In de hoofdwedstrijd werd beslist om te roteren tussen een aantal speelsters. De eerste set werd met heel mooi en secuur volleybal binnengehaald. Er werd hard gewerkt in de verdediging waardoor de aanvalsters konden scoren naar hartenlust !In de tweede set was Zwevezele direct bij de pinken maar een prachtige opslagreeks bracht ons niet gelijk maar bezorgde ons zelf een aantal bonuspunten voorsprong ! de set kon rustig worden uitgespeeld.In de derde set lieten beide ploegen elkaar niet los. Slechts op 24-23 slaagde Zwevezele erin om bij te komen en haasje over te spelen.In set 4 lieten de Davoz speelsters teveel punten liggen in communicatiefouten. Er werd net iets te weinig geroepen en in het achterveld iets te weinig initiatief genomen (wat tijdens de 3 voorgaande sets wel heel goed gedaan werd !). De onzekerheid sloop in de ploeg en de set werd beslecht in het voordeel van Zwevezele.In de belle startte Davoz goed en behaalden zij het niveau van de 2e & 3e set terug maar dit was niet voldoende om Zwevezele uit te schakelen voor matchwinst. Voor elk punt moest geknokt worden. Luid aangemoedigd door enkele teamgenoten, supporters en speelsters van de 2e provinciale ploeg probeerde Davoz  het laken naar zich toe te trekken. Uiteindelijk werd het verlossende punt gescoord en stond een 16-14 overwinning op het scorebord !

Proficiat aan alle speelsters die op deze manier het jaar goed inzetten ! Ook nog eventjes een speciale vermelding voor de speelsters van de beloftenwedstrijd die geen enkel punt van de hoofdmatch op het veld hebben gestaan, bedankt voor de steun en het supporteren voor de speelsters die wel op het veld stonden. Jullie hebben de ploeg gedurende de hele wedstrijd gesteund ! Ook jullie hebben zeker jullie aandeel in de overwinning !

An-Sofie Tack

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *