Davoz C – Avelgem 3 – 1

Davoz C – Avelgem 3 – 1 (25-21/21-25/25-17/25-22)

De beloften behaalden met goed gevarieerd opslagspel hun eerste overwinning van het seizoen! Voor de allereerste keer dit jaar werd aan de speelster gevraagd om elkaar te “coachen”. Door middel van scouting mochten de speelsters zelf een analyse maken van de set en de pijnpunten bloot leggen.

Door vakantie van middenspeelster Camille kreeg Fran voor de eerste maal dit seizoen haar kans en ze deed dit super!

De speelsters in de hoofdwedstrijd volgden het voorbeeld van de beloftenwedstrijd niet. Daar werd er vanaf de 9meterlijn aan lopende band gescoord, in de hoofdmatch maakten we teveel opslagfouten. De eerste set liep nog net goed af voor de Davoz speelsters maar er werd tussen de sets door wel gezegd dat we een tandje zou moeten bijsteken.

In set 2 liep het stroef en kon Avelgem vanop de opslaglijn enkele raketten afvuren en was het kalf al snel verdronken. Enkel in de slotfase kon Davoz een vuist maken en nog enkele punten dichterbij sluipen.

In set 3 nam Avelgem opnieuw de beste start maar de Zwevegemse receptie en verdediging begon beter te draaien waardoor de ballen mooi bij Laura werden afgeleverd en zij nauwkeurig de ballen alle posities kon rondspelen.

Set 4 en Avelgem ging voluit. In een wip stond het 12-18 en in een time out werd gevraagd om allemaal in het eigen kunnen te geloven en vol risico te spelen wat loonde. Hélène zette de toon met 6 prima (kanon)opslagen waarmee 5 rechtstreekse punten werden gescoord. De hoofdjes gingen omhoog en er werd zeer secuur verdedigd. De juiste keuzes werden gemaakt in de spelverdeling en de aanvallers werkten zeer nauwkeurig en met veel gevoel af.

Grote vreugde toen de bal op 24 22 op de grond viel in het Avelgemse kamp!

2e overwinning van het seizoen en er zullen zeker nog overwinningen volgen op voorwaarde dat er als ploeg gespeeld wordt en iedereen gelooft in het kunnen van de ploeg!

An-Sofie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *