Clubwoordje zondag 10 april

Volleyballen doen we samen!

 De voorbije weken hebben we wat moeilijkheden gekend om onze ploegen voltallig te krijgen, zodoende hebben we heel wat moeten schuiven met speelsters tussen verschillende ploegen. Dit alles heeft te maken met de vakantie, waarbij sommige speelsters dan andere prioriteiten hebben. Het is dan ook niet zo evident voor een sportclub, die trachten de nodige trainingen te laten doorgaan en ook voor de trainers die dan met heel wat minder speelsters toch een goede training uit hun hoed moeten toveren.

Vandaag treden er 4 ploegen aan. Gisteren speelde Davoz A reeds tegen Beveren-Leie. Davoz A haalde eigenlijk een heel degelijk resultaat haalde tegen leider Waregem en moest zich verleden week gewonnen geven tegen Lendelede na een gespannen en rood getinte match… voor Steven(onterecht blijkbaar). Onze 2 miniemen ploegen speelden ook hun wedstrijd gisteren en hopelijk met meer succes dan de afgelopen 2 wedstrijden waar er geen punten konden gesprokkeld worden. Daar was ook het probleem van enkele afwezige speelsters. Toch onze dank aan de speelsters die bij andere ploegen wilden inspringen en dit met glans hebben gedaan.

DAVOZ B gaat vandaag de strijd aan met Marke dat op de 2de plaats staat. Uit ervaring weten we dat deze ploeg, indien voltallig, wel eens durft stunten. Ik meen me te herinneren dat ze een punt hebben gepakt, toen Moorsele op bezoek kwam en dat op de eerste plaats stond. Hier zie ik ook dat, indien we punten kunnen thuis houden, we onze vierde plaats in de stand houden en Wielsbeke achter ons houden, waar we volgende week op bezoek gaan. Dit gaat zeker een spannende match worden om een eventuele strijd voor de vierde plaats.

De 2de Damesploeg DAVOZ C speelt een derby tegen Deerlijk. Zulke wedstrijden zijn altijd zeer geladen. Onze dames staan op de 10de plaats en het zou prachtig zijn moesten ze dit kunnen behouden. Denk dat we na de nederlaag uit de heenronde hier iets recht te zetten hebben. Met de progressie die deze ploeg gemaakt heeft dit seizoen is alles mogelijk. Ga ervoor dames.

De scholieren U17 staan vandaag voor een zware opdracht. De bezoekende ploeg Menen staat op het punt om kampioen te worden. We zijn echter van plan hun feestje nog enkele weken uit te stellen, in de heenronde hebben we een puntje kunnen afsnoepen na een zeer spannende 5-setter. Hopelijk kunnen we dit nog eens overdoen maar dan misschien met winst! Dat zou fantastisch zijn!

Kadetten U15 spelen eveneens een derby en tegen Kortrijk. Deze wedstrijd zouden we naar onze hand moeten kunnen zetten en een 3-0 overwinning binnenhalen. Maar pas altijd op van de underdog. We staan mooi op een 8ste plaats en met de komende wedstrijden tegen rechtstreekse concurrenten Gullegem en Bissegem zou het kunnen dat we nog een plaatsje kunnen opschuiven, wat toch mooi zou zijn voor deze ploeg!

Met deze 4 wedstrijden zal er weeral heel wat spanning te beleven vallen,geniet ervan!

Verder wens ik me er aan te houden om namens het bestuur, iedereen een sportieve en aangename namiddag en avond toe te wensen. En…aan de bar kan er altijd nagekaart worden met een natje en een droogje.

Dank voor jullie steun.

Geert Vandenbroucke

bestuurslid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *