Clubwoordje wedstrijden 8 oktober

Onthoud goed: het meest belangrijke punt is het volgende.

Dames Volleybal Zwevegem heet alle speelsters, scheidsrechters en supporters hartelijk welkom op onze eerste thuiswedstrijden.

De voorbije maanden werd er niet stilgezeten. De zoektocht naar trainers en speelsters werd met succes afgerond en het bestuur werd uitgebreid met 3 enthousiaste leden. De administratieve mallemolen – nu gebeurt bijna alles via het nationale  i.p.v. het regionale verbond – draaide op volle toeren.

Door het vertrek van trainer en 7 speelsters – om allerlei redenen –   in 2de provinciale moesten wij ingrijpen. Na heel wat overleg werd onze 4de provincialer  opgedoekt en grotendeels ondergebracht in 2de. Met de ervaring van “de blijvers” en het enthousiasme van de “nieuwkomers” moeten de speelsters nog op elkaar afgestemd raken. Pepijn, een jonge trainer met reeds heel wat ervaring, weet wat hem te doen staat. Ongetwijfeld zullen de resultaten volgen.

Het bekeravontuur voor onze provinciale ploegen is al voorbij en alle ploegen werkten reeds 1 competitiewedstrijd af, al dan niet met succes. Maar we zijn er klaar voor om onze doelstellingen te realiseren: wij willen speelsters positief zien evolueren – wij willen inzet zien bij wedstrijden – wij willen graag winnen, maar kunnen ook sportief verliezen – wij willen als club ook een gezellige omgeving bieden waar iedereen graag vertoeft.

En dan de wedstrijden van vandaag.

De U 17 of scholieren, die nu onder leiding staan van Mattijs, moeten voor de tweede keer op rij naar Avelgem. Hopelijk kunnen zij opnieuw de overwinning mee naar huis nemen.

De U15 of kadetten, hebben dit jaar een trainersduo: Emma en Evelyn. Na een 1ste overwinning in Deerlijk, volgt vandaag een moeilijkere tegenstander: Beveren-Leie A, dat zijn 2 wedstrijden al won. Benieuwd of wij in staat zijn hen het vuur aan de schenen te leggen.

De U13 of miniemen worden dit jaar afwisselend getraind door Charlotte en Febe. De “oudsten” wonnen afgelopen weekend in Tielt en kunnen zich nu bewijzen tegen het ongeslagen Lichtervelde. De “jongsten” werkten hun eerste competitiewedstrijd ooit af in Ruiselede en konden zich onmiddellijk bewijzen. Het werd een zeer eervolle 3-2 nederlaag. Nu kijken ze Avelgem in de ogen en kunnen ze weer heel wat ervaring opdoen.

3de provinciale krijgt met Wielsbeke een zware tegenstander voorgeschoteld. Deze ploeg wordt nu getraind door An-Sofie, heel recent nog speelster en trainster bij ons en won reeds hun beide wedstrijden. Wij hopen op een spannende en sportieve strijd. De dames van Patje moeten niet extra gemotiveerd worden en zullen er alles aan doen om na de zege in Wervik de 3 punten thuis te houden.

Bij 2de provinciale komt Staden op bezoek. De zeer degelijke prestatie tegen Gits kunnen onze dames vandaag herhalen. Als de schoonheidsfoutjes verdwijnen, zijn we in staat om een eerste zege binnen te rijven. De vermoeidheid van de eerste 12-urentocht van Davoz zal nu al wel uit de kuiten zijn. Vechten voor elk punt, want het volgende is het belangrijkste!

Om volledig te zijn, vermelden we ook onze 15 preminiemen, die wekelijks 2 keer trainen bij Melissa of Lotte. Morgen nemen zij al voor het eerst deel aan een tornooi, elk specifiek op hun niveau. En de volleybalschool met trainster Lore, bijgestaan door Laura,  is gestart met 22 speelstertjes, die de eerste knepen van het “moeilijke” volleybalvak leren.

Davoz… wij gaan ervoor! Alvast aan iedereen een grote “dankjewel” om er een mooi seizoen van te maken. Ten slotte wens ik, namens het Davozbestuur, allen een aangename en sportieve zaterdagnamiddag en avond toe.

Dirk Vanden Bulcke

voorzitter

 

uur Terrein 2 Terrein 1 (naast bar)
14.00 Kadetten – Beveren-Leie Miniemen C – Lichtervelde
16.00 Miniemen F – Avelgem
18.00 Beloften 3de – Wielsbeke Beloften 2de – Staden
19.30 3de provinciale – Wielsbeke 2de provinciale – Staden

 

Onze jaarlijkse koekjesverkoop is reeds gestart! Voor een zeer democratische prijs van 7 euro per doos kan je onze clubkas steunen. Doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *