Clubwoordje wedstrijden 19 september 2015

Teamwork makes the dream work.

Dames Volleybal Zwevegem heet alle speelsters, scheidsrechters en supporters hartelijk welkom op onze eerste thuiswedstrijden.

De competitie gaat na alle voorbereidings- en bekerwedstrijden van start om dan weer twee speeldagen te rusten door de Europese kampioenschappen, waar onze nationale ploegen het hopelijk goed zullen doen. Ons secretariaat zorgde ervoor dat de kalender op punt staat en iedereen kan starten met de juiste licentie en verzekering en in de juiste trui.

Onze doelstellingen blijven dezelfde: wij willen speelsters positief zien evolueren – wij willen inzet zien bij wedstrijden – wij willen graag winnen, maar kunnen ook sportief verliezen – wij willen als club een gezellige leefomgeving bieden waar onze jeugd graag vertoeft. Daarom zijn we van mening dat we er uiteindelijk in geslaagd zijn om evenwichtige ploegen samen te stellen, waar iedereen aan bod zal komen en die zullen geleid worden door gemotiveerde trainers.

Het bekeravontuur zit er jammer genoeg al op voor onze provinciale ploegen. Maar wij hebben op een waardige manier de Davozkleuren verdedigd tegen weliswaar allemaal ploegen die een reeks hoger speelden. Davoz A verloor heel nipt (3-2) tegen Zwevezele, Davoz B haalde een setje binnen tegen Lendelede (1-3) en Davoz C haalde een mooi niveau tegen Lichtervelde (3-0). Dit betekent wel dat wij klaar zijn om de competitie aan te vatten.

De 2de provinciale ploeg van trainer Steven bleef quasi ongewijzigd en werd aangevuld met een ervaren libero. In het burenduel tegen Deerlijk kan al de sterkte van dit team nagegaan worden.

De 3de provinciale ploeg van “nieuwbakken” trainer Patje zag 3 sterkhouders vertrekken, maar werd grotendeels aangevuld met eigen kweek. Tegen Poperinge kunnen zij bewijzen of er al hechte banden werden gesmeed.

De 4de provinciale ploeg, geleid door trainster An-Sofie, wil dit seizoen op een rustige manier aanpakken. Enkele jeugdspeelsters kwamen de “ervaren” rotten versterken. Afwachten wat het wordt tegen opponent Wingene.

De scholieren van trainer Niels hebben al duchtig geoefend op het nieuwe spelsysteem. In de oefentornooien lukte het al vrij aardig. Tegen Gullegem kan bewezen worden of het rendement al voldoende is.

De kadetten van trainer Mattijs onderging een grote metamorfose in vergelijking met vorig seizoen. Wij twijfelen er niet aan dat ze tegen Deerlijk hun uiterste best zullen doen om een eerste overwinning in de wacht te slepen.

De miniemenploegen van trainster Stéphanie zijn met een beperkt aantal speelsters waardoor iedereen veel zal kunnen spelen: een vereiste om behoorlijk bij te leren. De jongsten treden voor het eerst aan in competitie en dit tegen Sint- Eloois-Winkel, terwijl de oudsten Dentergem proberen te verslaan. Aan motivatie zeker geen gebrek.

Naast onze competitieve ploegen hebben wij nog een 10-tal preminiemen onder leiding van trainsters Charlotte, Febe en Melissa. Deze jeugdspeelsters zullen een aantal keer deelnemen aan tornooitjes, specifiek op hun niveau.

Onze volleybalschool mogen wij ook niet vergeten. De enthousiaste nieuwe trainster Lore mag aan 16 speelstertjes de eerste knepen van het “moeilijke” volleybalvak leren. Op een speelse manier wordt heel wat balvaardigheid bijgebracht.

Tot slot wens ik een oproep te doen naar mensen die ons team willen versterken en bereid zijn een tandje bij te steken opdat bij Davoz alles vlot en goed kan verlopen. Wij zoeken enthousiaste bestuursleden, ploegverantwoordelijken, barhelpers, klaarzetters, nettenspanners, markeerders, scheidsrechters, … Interesse? Spreek me gerust aan! Davoz: samen sterk!

Namens het Davozbestuur wens ik jullie een boeiende competitiestart toe!

Dirk Vanden Bulcke

Voorzitter

 

Terrein 3 Terrein 2 Terrein 1 (naast bar)
14.00 kadetten   –

Deerlijk

14.00 scholieren –

Gullegem

14.00 res. Davoz C –

Wingene

16.00 miniemen B –

Dentergem

16.00 miniemen E –

St.Eloois-Winkel

15.30 Davoz C –

Wingene

18.00 res. Davoz B –

Poperinge

18.00 res. Davoz A –

Deerlijk

19.30 Davoz B –

Poperinge

19.30 Davoz A –

Deerlijk

 

Onze jaarlijkse koekjesverkoop is reeds gestart! Voor een zeer democratische prijs van 6 euro per doos kan je onze clubkas steunen. Doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *