Clubwoordje 9 januari 2016

Goede voornemens? Als je aarzelt, groeit je angst, als je waagt, groeit je moed’

Op deze eerste thuiswedstrijden – weliswaar beperkt in aantal – van het nieuwe jaar wenst Dames Volleybal Zwevegem alle leden, hun ouders en familie, trainers, supporters, sympathisanten en sponsors een gelukkig, gezond en sportief 2016 toe. Aan allen hartelijk welkom!

Wij proberen nog steeds onze doelstellingen te verwezenlijken. Er heerst een goede sfeer en er wordt met inzet getraind, gespeeld of vergaderd. Ik geloof dat iedereen – van de “allerjongste” tot de “oudste” – zich bij Davoz amuseert. Als er al eens problemen waren, dan probeerden wij die via een goede communicatie en het gepaste overleg op te lossen.

Wij kijken – ook al is het nog vroeg – al uit naar het volgend seizoen. Trainers en speelsters worden bevraagd zodat we een idee krijgen van onze mogelijkheden. Wij zijn ook nog steeds zoekende naar losse medewerkers. Interesse?

De allerkleinsten van de volleybalschool hebben van “juffrouw” Lore hun eerste evaluatie gekregen. Sinds het begin van het seizoen hebben de twintig al heel wat vorderingen gemaakt. Volgende maanden spelen ze hun eerste “wedstrijdjes” tegen leeftijdsgenootjes van andere omliggende ploegen.

De preminiemen van trainsters Charlotte, Febe en Melissa namen reeds deel aan twee tornooitjes in Zwevezele. Elk volgens zijn capaciteiten werd er heel goed gespeeld. Sommigen zijn bijna klaar om de overstap te maken naar de “echte” competitie.

Trainster Stéphanie levert mooi werk af bij de miniemen. Het loopt nog niet altijd even gesmeerd, maar als iedereen in een goede dag verkeert, kan er al duchtig meegestreden worden voor de overwinning. Tegen leider Staden kan vandaag al bewezen worden dat de oudste miniemen op de goede weg zijn. De jongsten nemen het in Harelbeke op tegen een net iets sterkere tegenstander. Benieuwd.

De kadetten missen een drietal weken hun trainer door examens. Al bij al staan we niet slecht geklasseerd, maar het kan soms nog beter. De ploeg zou nu toch op elkaar ingespeeld moeten zijn om zo een sterke terugronde te spelen. Hopelijk nemen de sterkhouders vandaag de anderen mee op sleeptouw om tegen Gullegem een zege te behalen.

Trainer Niels heeft de scholieren – tot vervelens toe soms – “het systeem” ingehamerd. De speelsters hebben dit goed opgenomen. Zondagmorgen in   Sint-Eloois-Winkel kan een overwinning hen in de bovenste helft van de rangschikking brengen.

Davoz C onder leiding van trainster An-Sofie won hun wedstrijd met een vijfsetter tegen Harelbeke. Een 0-2 achterstand werd omgebogen in een zege. Tegen Deerlijk was de eerste set (32-30 verlies) bepalend voor het verdere verloop. Dit geeft de ploeg echter het nodige vertrouwen om het vandaag tegen Zwevezele waar te maken.

Normaal gesproken moet Davoz B met trainer Patrick het vandaag afmaken in Harelbeke. Na 2 nederlagen tegen moeilijke tegenstanders moeten we weer naar boven kijken. We hadden gehoopt om het eindelijk eens te doen met een voltallige ploeg, maar nu is alweer een speelster een tijdje out. Toch zien we de wedstrijd hoopvol tegemoet alhoewel het altijd spannend is tegen de buren.

Trainer Steven wil met Davoz A sowieso winnen tegen Volare Roeselare om de mooie vierde plaats in de klassering te behouden. Was er tegen het andere Roeselare sprake van een collectieve off-day, dan kunnen van excuses vandaag geen sprake zijn. We gaan er vol voor!

Tenslotte wens ik, namens het Davozbestuur, iedereen een aangename en sportieve namiddag en avond toe.

Dirk Vanden Bulcke

Voorzitter

 

En ja… vergeet jullie niet in te schrijven voor onze volleybalhappening van zondag 14 februari aanstaande. Het wordt beslist een gezellig onderonsje als we met velen aanwezig tekenen. Meer dan 190 plaatsen kunnen wij echter niet aanbieden. Wees er dus vlug bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *