Clubwoordje 7 november 2015

“Het gaat er niet enkel om hoe hard je kan slaan, maar evengoed hoeveel je als team kan incasseren”

Van harte welkom aan alle speelsters, scheidsrechters en supporters op deze derde thuiswedstrijd van Davoz. Al onze ploegen spelen thuis, wat spijtig genoeg niet zo vaak meer gebeurt dit seizoen.

Op papier is volleybal een eenvoudig spelletje. Alles begint bij een degelijke receptie, gevolgd door een juiste pas om dan aanvallend af te werken. Dit kan keihard, maar soms moet je ook efficiënt een balletje kunnen leggen. Soms wordt onbewust de bal ook eens misgeslagen, maar dan moet je als team kunnen reageren. Bij alle ploegen wordt er duchtig getraind op receptie en aanval, maar het mentale oefenen is vaak moeilijker. Bij sommigen ontbreekt nog die mentale weerbaarheid. Dus nog werk aan de winkel, alhoewel we goed bezig zijn.

Onze miniemen – bijna steeds voltallig op training – leren zeer goed bij. We hebben het soms moeilijk tegen betere tegenstanders, maar dit betekent geenszins dat we de moed moeten laten zakken. Tegen Lendelede en Bevo Roeselare kunnen we al bewijzen tot wat wij al in staat zijn.

Bij de kadetten raakt iedereen stilletjes aan ingepast in de ploeg. Nieuw en oud vinden elkaar steeds beter. Tegen Harelbeke wordt het zeker niet gemakkelijk om de overwinning te behalen. Werken als een team zal uitermate belangrijk zijn.

De scholieren kennen nu hun posities. Het vele werk op training begint zijn vruchten af te werpen. Verloopt nog niets alles 100% zoals het moet, toch moeten wij in staat zijn om vandaag tegen Dentergem een tweede zege in de wacht te slepen.

Onze 4de provinciale ploeg heeft het vaak moeilijk om de hele wedstrijd op een hoog niveau te acteren. Vaak wordt een set of een deel ervan super gespeeld om dan met heel de ploeg terug te vallen op een lager niveau. Na de off-day van vorige week moeten we vandaag in staat zijn om te zegevieren tegen onze buren van Avelgem.

De 3de provinciale ploeg ontvangt Katjes Ieper, wat normaal gezien een haalbare kaart moet zijn. Maken we er liefst geen vijfsetter van zoals de met veel inzet gewonnen wedstrijd in Lendelede. Als de persoonlijke fouten – natuurlijk liefst geen – een beetje gespreid worden over de verschillende sets moet het wel lukken.

Onze 2de provinciale ploeg speelt een topper tegen Lendelede. Beide ploegen staan ongeslagen aan de leiding in de klassering. Davoz is voor het ogenblik schitterend bezig en hopelijk kunnen we dat na de wedstrijd nogmaals bevestigd zien. Wij duimen voor een sportieve wedstrijd op het scherp van de snee. Spelen, incasseren, reageren als team zal zeer belangrijk zijn.

Tenslotte wens ik, namens het Davozbestuur, iedereen een aangename en sportieve namiddag en avond toe.

Dirk Vanden Bulcke

voorzitter

 

Ps. Onze recrea1-ploeg staat ook nog ongeslagen aan de leiding na de twee  topwedstrijden van heel hoog niveau tegen Wevelgem en Beveren-Leie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *