Clubwoordje 23 oktober

Een goed begin is het halve werk.

 

Van harte welkom aan alle speelsters, scheidsrechters en supporters op deze thuiswedstrijd van Davoz.

Vandaag spelen alle ploegen voor het eerst samen thuis. Het wordt dus een drukke volleybalnamiddag- en avond en hopelijk ook een spannende met mooie volleybal en supporters en speelsters die er voor gaan.

Ons jongste ploegje, miniemen F, speelt haar derde seizoenwedstrijd. Dit ploegje heeft vooral tot doel om ervaring op te doen. De meisjes gaan vandaag in de derby tegen Deerlijk op zoek naar hun eerste overwinning.

De oudste miniemenploeg (C) heeft hun start niet gemist. Zij boekten reeds 2 overwinningen en verloren éénmaal met 3-2.  Met Harelbeke krijgen ze een gelijkwaardige tegenstander op bezoek. Wij duimen voor een derde seizoenoverwinning.

Ook onze kadetten kennen een goede start dit seizoen. Het zware verlies tegen Beveren-Leie A in de vorige thuiswedstrijd, werd vorige week weggespoeld met een duidelijke overwinning in Kortrijk. Vandaag komt hekkensluiter Waregem op bezoek. Concentratie zal vereist zijn want deze ploeg is op zoek naar hun eerste overwinning.

Onze scholieren spelen vandaag hun eerste thuiswedstrijd. Zij hebben reeds éénmaal verloren en gewonnen. Met Gullegem krijgen zij, net als de kadetten, een ploeg voor de kiezen die op zoek is naar hun eerste seizoenoverwinning.

Onze 3° provinciale ploeg verloor nog niet dit seizoen al zal het toegeven van een vijfde set tegen Wielsbeke in de vorige wedstrijd wel wat zuur gesmaakt hebben. Vandaag staat met Bissegem een ploeg voor hen met slechts één punt minder in het klassement (maar dit uit een wedstrijd meer). Wij duimen voor een vlotte overwinning.

Onze 2° provinciale ploeg kent een moeilijke seizoenstart. Het inpassen van de jonge speelsters uit de 4° provinciale ploeg vergt tijd en geduld. De grillige kalender zorgt er ook voor dat de opbouw in wedstrijdritme bemoeilijkt wordt. Vandaag ontvangen we promovendus Moorsele. Kunnen we tegen hen  onze eerste overwinning boeken dit weekend?

In naam van onze voorzitter en alle medebestuursleden wens ik u een sportieve namiddag en/of avond toe.

En… aan de bar kan u gerust bij een drankje met medesupporters een voorbeschouwing maken op de match maar neem zeker ook tijd voor een nabeschouwing. U steunt er onze ploegen mee!

 

Serge Tiberghien

Davoz-bestuurslid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *