Clubwoordje 23 april

De strijd is bijna gestreden!

Dames Volleybal Zwevegem heet alle speelsters, scheidsrechters en supporters hartelijk welkom op deze volleybalnamiddag.

We zijn alweer zo ver: de laatste competitiewedstrijden van het huidige seizoen… een seizoen dat voorbijvloog. Tijd dus voor een korte nabeschouwing en een vooruitblik.

Het bestuur is reeds druk bezig – in samenspraak met de trainers – ploegen te maken, zalen te reserveren en de nodige fondsen bijeen te zoeken zodat we volgend jaar opnieuw op een Davozwaardige manier kunnen uitpakken. Wij zijn wel nog steeds op zoek naar bereidwilligen om ons op allerhande vlak te ondersteunen. Eén beslissing werd wel al genomen: volgend seizoen spelen wij maar met 2 provinciale ploegen meer. Gelukkig hebben wij – na vele onderhandelingen – al trainers kunnen vastleggen voor de verschillende ploegen.

Tot onze spijt moeten we ook melden dat Davoz D-day dit jaar niet kan doorgaan aangezien sommige ploegen nog moeten deelnemen aan de verplichte eindrondes en wij mensen te kort komen om alles in goede banen te leiden. In afspraak met de trainers kan er wel een wedstrijdje georganiseerd worden met ouders en vrienden tijdens de laatste trainingen.

Davoz A heeft een schitterend seizoen achter de rug en kan vanavond in Roeselare hun 3de plaats verzekeren. Dit betekent dat ze de volgende weken nog moeten aantreden in de eindronde om de 3de plaats. Na 3 mooie en verdienstelijke jaren zoekt trainer Steven andere oorden op (Lendelede). Met Pepijn Deneut hebben wij een waardige opvolger kunnen contacteren. Enkele speelsters houden het – na een jarenlange inzet – voor bekeken met competitief volleybal en Febe (1ste divisie Bissegem) en Noëmie (1ste provinciale Avelgem) wagen hun kans hogerop. Natuurlijk betreuren wij dit maar wensen hen alle succes en troosten ons met de gedachte dat de opleiding in Davoz toch niet zo slecht is en er schitterend werk wordt geleverd door de verschillende jeugdtrainers. Deze ploeg zal aangevuld worden met voornamelijk jonge, gedreven speelsters.

Davoz B kan vanavond tegen Harelbeke – altijd een moeilijk te bespelen ploeg – de 4de plaats pakken in de klassering. Na de totale off-day in Wielsbeke moet een overwinning wel kunnen. Er ontbreken wel enkele speelsters, maar het is aan de anderen te bewijzen dat ze ook volgend seizoen willen meestrijden onder leiding van trainer Patrick. Ook hier wordt de ploeg aangevuld met enkele beloftevolle jongeren.

Davoz C kan vandaag misschien uitpakken met een zege tegen Ruiselede als afscheidsgeschenk aan trainster An-Sofie. Na vele jaren jeugdtrainster te zijn geweest, vertrekt ze naar Wielsbeke. Vorige week werd in tie-break verloren, dit keer mogelijks beter. De jonge speelsters hebben dit seizoen veel vooruitgang geboekt en kunnen volgend seizoen proeven van een hogere reeks.

De U17 kunnen vandaag tegen Sint-Eloois-Winkel nog een overwinning toevoegen aan hun lijstje. Na een eerder wisselvallig seizoen coacht trainer Niels ook zijn voorlopig laatste wedstrijd. Door beroepsomstandigheden wil hij er een jaartje tussenuit en wordt opgevolgd door Mattijs.

De U15 kunnen na 5 zeges op een rij straks nog eentje toevoegen tegen Bissegem. Hoe later op het seizoen, hoe beter de ploeg begint te draaien. Wie vandaag aan het langste eind trekt, komt op een mooie 7de plaats terecht midden de rangschikking. Emma, ex-speelster volgt Mattijs op als trainer.

De U13 B moeten het in Staden opnemen tegen de kampioen. Dit wordt beslist een moeilijke dobber. De U13 H kunnen tegen Harelbeke mogelijks punten sprokkelen. Dit wordt ook de laatste opdracht voor trainster Stéphanie, die opgevolgd wordt door Charlotte en Febe.

Van de volleybalschool, die ook volgend jaar getraind wordt door Lore en bijgestaan door Laura, komen heel wat speelstertjes over naar de preminiemen. Daar zal er verder gesleuteld worden aan de techniek door trainsters Melissa, Lotte en Laura.

En onze recreatieven kunnen voor 3de keer op rij kampioen worden in hun reeks.

Ik wil iedereen – van trainers tot speelsters, van bestuursleden tot scheidsrechters, van ouders tot medewerkers – van harte bedanken voor het voorbije seizoen en ik hoop op eenzelfde enthousiaste medewerking volgend seizoen.

Een aangename en sportieve zaterdagnamiddag gewenst namens het Davozbestuur.

Dirk Vanden Bulcke

voorzitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *