Clubwoordje 22 april

 

Seizoen 2016 – 2017 zit er weer bijna op!

Zoals in het fotootje hierboven staat, is volleybal niet altijd even gemakkelijk! Dit hebben we dit seizoen ook weer ondervonden in al onze ploegen. In wedstrijden waarvan we dachten dat het een makkie ging zijn, gingen we onderuit en andere moeilijkere tegenstanders haakten we dan weer in de pan. Dit enerzijds tot jolijt en anderzijds soms tot ergernis en frustratie bij de supporters en speelsters. Ja, daarom is volleybal zo een mooi spelletje, het is en blijft moeilijk voorspelbaar. Dit seizoen mogen we toch terug blikken op een geslaagd seizoen bij onze jeugdploegen, bij de provinciale ploegen ging het voor 3de  redelijk gemakkelijk, waar het voor 2de een zeer moeilijk seizoen was en we nog moeten strijden tot op vandaag. Op de laatste competitiedag spelen al onze ploegen een thuiswedstrijd, wat betekent dat het een drukke namiddag en avond zal worden.

Onze jongste miniemen U13 reeks F spelen vandaag tegen rode lantaarn Zwevezele. Onze meisjes hebben dit zeer goed gedaan. Als je ziet wat ze nu al kunnen in vergelijking met het begin van het seizoen is dit verbazend. Bij winst vandaag kunnen ze misschien nog een plaatsje hogerop geraken, natuurlijk mag Waregem(5de) dan geen punten pakken bij Avelgem dat 2de staat.

De tweede ploeg miniemen U13 reeks C doet het ook zeer goed, zoals ik eerder dit seizoen al vermeldde. Zij kunnen nog een podiumplaats uit de brand slepen. Roeselare staat momenteel 2 punten voor. Dus ga ervoor en hou de volle buit in huis, ook tegen Zwevezele. Het soms vele (engelen)geduld van beide trainsters heeft toch wel vruchten afgeworpen!

De kadetten staan in de middenmoot. Vandaag gaan ze de strijd aan tegen Marke dat 3de staat. Dit seizoen was het voor deze ploeg heel wat aanpassen met eerstejaars en tweedejaars kadetten. Toch zijn ze erin geslaagd om in de tweede helft van de competitie een goed samenspel neer te zetten. Het verschil van spelniveau is dan ook nauwelijks merkbaar geworden tussen alle speelsters. Dit hebben ze aan zichzelf te danken door hun goede inzet!!! Dikke pluim!

Onze oudste jeugdploeg, de U17  behouden zeker hun zesde plaats wat zeker niet slecht is. Niettegenstaande dat deze ploeg uit een 13-tal speelsters bestaat, heeft trainer Mattijs (of is het Mathijs? grapje) er steeds voor gezorgd dat ongeveer iedereen evenveel speelkansen heeft gekregen, ook al zat hij soms met de handen in het haar om de puzzel compleet te krijgen. Vandaag kunnen onze scholieren zich nog eens bewijzen en misschien wel winnen tegen Wevelgem, 2de in het klassement. Dit zou een mooie afsluiter zijn van dit seizoen!

De ploeg van 3de  provinciale heeft er een schitterend seizoen opzitten. Met bijna zeker zijnde van een 4de plaats, hebben ze al een ticket beet voor een testwedstrijd als bijkomende stijger. Niettegenstaande vele kwetsuren en het zwanger worden van de passeur hebben ze toch goed hun plan getrokken. Het was ook niet altijd gemakkelijk voor de trainer om iedereen telkens op de training te krijgen – er was altijd wel iets – toch verscheen iedereen altijd gemotiveerd op de wedstrijden. Ook de jeugdspeelsters die soms de nodige steun kwamen geven, hebben dit zeer goed gedaan. Ga er nog eens vollen bak voor zou ik zeggen!!!

Van onze 2de provincialer was dit een zeer moeilijk seizoen. Tegen de betere ploegen speelden we altijd een goeie wedstrijd en tegen de mindere konden we ons spel eigenlijk nooit opdringen en gingen we dan ook veel juist onderuit. Doch ik ben  zeker dat er genoeg talent aanwezig is in deze ploeg. Voor deze laatste wedstrijd van de competitie zou ik graag de spelvreugde terug zien bovenkomen in de ploeg. Dan is alles mogelijk. Ik ben ervan overtuigd dat de vele supporters die altijd aanwezig waren, er vandaag een leuke avond gaan van maken en dan hopelijk kunnen toasten op een overwinning! SUCCES!

Met 6 wedstrijden op de laatste competitiedag zal er weeral heel wat spanning te beleven vallen, geniet ervan!

Verder wens ik me er aan te houden, om namens het bestuur, iedereen een sportieve en aangename namiddag en avond toe te wensen. En … aan de bar kan er altijd nagekaart worden met een natje en een droogje.

We willen dan ook nog eens alle speelsters, train(st)ers, supporters, sympathisanten, medewerkers, enz… bedanken voor de leuke volleybalmomenten die we dit seizoen bij Davoz hebben mogen beleven!

Vergeet zeker D-Day niet op 6 mei, dan kan iedereen eens tonen hoe het eigenlijk moet!

Geert Vandenbroucke

Bestuurslid

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *