Clubwoordje 20 februari 2016

Wat hebben we al bijgeleerd dit volleyseizoen?

 Vandaag zijn er slechts 4 ploegen die de arena zullen betreden en die het respectievelijk zullen opnemen tegen Langemark en Lendelede. Het minder aantal matchen zal ons niet tegenhouden om er terug een aangename namiddag en avond van te maken. Nog een 2-tal maanden en dan zit het volley seizoen 2015-2016 er weeral op. Voor het bestuur een signaal om reeds te beginnen denken aan het volgende seizoen. Besprekingen met speelsters, onderhandelingen met train(st)ers enz… zijn de hotitems op dit ogenblik. Voor de ploegen is dit de periode om zich nog eens extra in de kijker te spelen, zodat de inspanningen die de train(st)ers geleverd hebben zichtbaar worden in het spel. Veel succes!

De miniemen B U13 gaan de strijd aan tegen Langemark. Zij staan samen met Staden aan de kop van de ranking in deze reeks. Weet me te herinneren dat in de heenmatch geen maat stond op Langemark. Sterke services en goede aanvallen waren hun sterke punten. Ben echter benieuwd hoe deze match zal verlopen, aangezien onze meisjes al heel wat hebben bijgeleerd. Een tip zou ik zeker willen geven “ga uit van jullie eigen kunnen”.

Onze scholieren U 17 meisjes staan op de 10de plaats en tegenstander Lendelede op de 3de plaats. Dit zegt niet zoveel als je bekijkt dat er slecht 10 punten verschil zijn tussen deze 2 ploegen. Daar er nog 24 punten te verdienen zijn dit seizoen is er in deze reeks nog veel mogelijk. Indien onze meisjes het zeer goede spelniveau die ze soms behalen wat meer kunnen vasthouden, zijn ze zeker in staat te stunten tegen Lendelede.

Davoz B 3de provinciale neemt het ook op tegen Lendelede. Zij hebben een goede reeks achter de rug, die begon met het nemen van een punt tegen Moorsele, mede door de enorme steun van de supporters en daarna 2 maal winst met het volle pond, zou ik hier toch zou durven zeggen dat we de 3de plaats mogen ambiëren. Indien we de druk kunnen aanhouden tegen Wevelgem door geen puntenverlies te leiden, zou de wedstrijd op 19/03 wel eens een thriller kunnen worden. Eerste opdracht voor Patrick en zijn team is, de punten vandaag in huis houden.

Laatste in de rij vandaag, onze dames van 2de provinciale die aan de slag gaan tegen Langemark. Na de nederlaag tegen Gits, die een beetje onverwachts kwam, staan we toch nog 5 punten voor op Langemark en zijn we nog steeds in de running voor de 3de plaats. Aangezien we de 2 afgelopen weekends geen competitie hadden, heeft trainer Steven daarvan optimaal gebruik gemaakt om een aantal vriendenmatchen te spelen tegen niet de minste tegenstanders en met goede resultaten. Zo hopen we ons toch gewapend te hebben om het Langemark lastig te maken en zo de 3 punten te pakken.

Met deze 4 wedstrijden zal er weeral heel wat spanning te beleven vallen. Geniet ervan!

Verder wens ik me er aan te houden om namens het bestuur, iedereen een sportieve en aangename namiddag en avond toe te wensen.

Geert Vandenbroucke

bestuurslid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *