Clubwoordje 17 oktober 2015

Goed begonnen is half gewonnen!

Vandaag spelen al onze ploegen in eigen huis! De trage seizoenstart heeft ons de kans gegeven om de nieuw samengestelde ploegen op automatismen te laten trainen en de nieuwelingen zich goed te laten inburgeren. Dat alle ploegen goed bezig zijn op training hebben we al kunnen vaststellen. Bij een aantal ploegen is dit al goed zichtbaar tijdens de wedstrijden. Echter moeten we blijven doorgaan en geloven in ons zelf.

Onze jongste miniemen reg. E spelen vandaag tegen Zwevezele. Zij spelen dit seizoen voor het eerst competitie en uit ervaring weten we dat dit altijd moeilijk is. Toch begint er al samenspel te komen en zijn we ervan overtuigd dat tegen halfweg het seizoen rekening zal moeten gehouden worden met deze ploeg.

De tweede ploeg van trainster Stefanie, miniemen reg. B heeft al iets meer ervaring en zij hebben de seizoensstart dan ook niet gemist met een 3op 6. Vandaag tegen Ledegem, dat nog puntenloos is, zouden we toch punten moeten nemen. Indien iedereen geconcentreerd kan spelen zou dit wel eens kunnen lukken.

De kadetten die het opnemen tegen Tielt zullen op hun hoede moeten zijn. Tielt heeft nog geen steek laten vallen en staat aan de leiding in het klassement met 9 op 9. Onze nieuw samengestelde kadettenploeg heeft eigenlijk wel voldoende talent om iedere ploeg aan te kunnen. Bij deze is Tielt verwittigd dat we er alles gaan aan doen om hun overwinningsreeks te breken.

Onze scholieren gaan aan de slag tegen Moorsele. Beide ploegen staan respectievelijk op de 6de en 7de plaats in de ranking. Dit zou wel eens een spannende wedstrijd kunnen worden. In de beginfase van het seizoen is het altijd aftasten en moeilijk om prognoses te maken. Door hun overwinning tegen Bevo Roeselare, dat met een plusstatuut speelt, hoop ik dat onze scholieren hun reeks doortrekken met een overwinning.

4de provinciale ontvangt vandaag Izegem. Hier kunnen we stellen dat we zullen moeten afwachten hoe het zal verlopen. De voorbije twee wedstrijden zijn telkens spannend verlopen. Vorige wedstrijd tegen Wielsbeke werden we in set 1 en set 3 met het minimum puntenverschil verslagen. Er ten volle voor gaan en vertrouwen kan hier de sleutel zijn naar een tweede zege van dit seizoen. Met een mengeling van jeugdige en speelsters met 1 of 2 jaar ervaring in provinciale, is het de taak van An-Sofie, dit jaar te bouwen aan een sterke ploeg, waar we dan ook ten volle vertrouwen in hebben.

Van 3de provinciale kunnen we stellen dat dit een seizoensstart met een up en een down is. Nadat we heerlijk volleybal speelden tegen Poperinge – bekroond met een overwinning – zo kregen we een serieuze pandoering tegen Moorsele. Best zo snel mogelijk de teugels weer vieren en verder knokken zoals ik deze ploeg altijd al heb weten spelen. Vandaag tegen VT Kortrijk zie ik wel een mogelijkheid om de 3 punten in huis te houden.

Last but not least, onze dames van 2de provinciale getraind door Steven. Bij deze ploeg loopt het goed gesmeerd zowel bij de reserven als bij de hoofd. Hierdoor kunnen we zeggen dat de 6 op 6 voor beiden zeker niet gestolen zijn. Verleden week tegen Kuurne hebben ze er even de spanning in gehouden door de 2de set te winnen met 26-28, voor de rest was het controlevolley. Wat we van Gits moeten verwachten is een raadsel, dus het hoofdje erbij houden is de boodschap. In tegenstelling tot verleden jaar zien we grotere speelvreugde in deze ploeg, wat zeker de resultaten positief beïnvloedt. Zo houden zou ik zeggen.

Met deze 7 wedstrijden zal er weeral heel wat spanning te beleven vallen. Geniet ervan!

Verder wens ik me er aan te houden om namens het bestuur, iedereen een sportieve en aangename namiddag en avond toe te wensen!

 

Geert Vandenbroucke

Bestuurslid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *