Clubwoordje 12 maart 2016

Moeilijk gaat ook, dus gaan we ervoor!

Van harte welkom aan alle speelsters, scheidsrechters en supporters op deze thuiswedstrijd van Davoz.

De lente doet een eerste poging om door te breken (“eindelijk” zullen velen zeggen) en dat betekent dat we in de laatste fase van het volleybalseizoen komen.

Vooropgestelde doelen zijn misschien nog haalbaar of moeten geconsolideerd worden. Ondertussen wordt de blik op het volgend seizoen steeds duidelijker maar resten er ons toch nog enkele serieuze obstakels. Van één ding is het bestuur zeker, onze visie dat de jeugd de basis van de toekomst van een ploeg vormt, is en blijft een fundament. Toch vormen de seniorenploegen het “uitstalraam” van onze club en dat hopen we in de toekomst zo te behouden.

Ons jongste ploegje, miniemen H, behaalde in de laatste 4 wedstrijden 3 overwinningen en in de verloren wedstrijd tegen leider Ingelmunster werden onze jonge dames niet weggespeeld. Daarmee toonden zij aan dat ze in deze tweede helft van het seizoen grote stappen zetten. Vandaag ontvangen ze buur Deerlijk voor een derby op de scherp van de snee.

De oudste miniemenploeg (B) kent een moeilijk seizoen. De ploegen waar tegen gespeeld wordt, hebben vaak net iets meer in huis en onze meisjes niet iets te weinig veerkracht om af en toe boven zichzelf te stijgen. Met Dadizele krijgen we een duidelijk hoger gerangschikte ploeg op bezoek. Ideale gelegenheid om voor een verrassing te zorgen.

Onze kadetten positioneren zich in de middenmoot. Vandaag gaan ze op bezoek in Beveren-Leie, een concurrent die zich net onder de top 4 bevindt. Volle concentratie en inzet zullen nodig zijn om het hen moeilijk te maken, maar we zijn overtuigd dat het kan met de hulp van de supporters. Wij duimen van hieruit.

Onze scholieren behaalden vorige week een mooie overwinning tegen Bissegem. Vandaag ontvangen we rode lantaarn Harelbeke. Onderschatting is steeds gevaarlijk, een match moet gespeeld worden, maar indien het niveau van de vorige match wordt gehaald dan kan een overwinning enkel maar logisch zijn

Onze 4° provinciale ploeg speelt deze avond uit bij Beveren-Leie, derde in de stand.

Onze 3° provinciale ploeg staat mooi vijfde in de rangschikking (en maar slechts 2 punten van de derde plaats) en speelt vandaag tegen Dadizele (de nummer zes). Het kan dus best een spannende wedstrijd worden

Onze 2° provinciale ploeg won vorige week een fel bevochten wedstrijd tegen Vosta Staden en heeft hierdoor weer zicht op de derde plaats in klassement. Vanavond komt Davo Wevelgem op bezoek, een ploeg die de punten in degradatiestrijd best kan gebruiken. Altijd opletten tegen zulke ploegen.

In naam van onze voorzitter en alle medebestuursleden wens ik u een sportieve namiddag en/of avond toe.

En… aan de bar kan u gerust bij een drankje met medesupporters een voorbeschouwing maken op de match, maar neem zeker ook tijd voor een nabeschouwing. U steunt er onze ploegen mee!

Serge Tiberghien

Davoz-bestuurslid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *