Clubwoordje 12 december 2015

Weeral bijna half weg competitie!

Vandaag spelen de meeste ploegen hun voorlaatste wedstrijd van de heenronde, mijn inziens eens het geschikte moment om terug te blikken. Dit is zeker makkelijker dan haalbare doelstellingen voorop te stellen. Daar moet trouwens altijd voorzichtig mee omgesprongen worden, zeker met onze jeugdploegen, waar het sportieve en de progressie die ze maken toch altijd belangrijker moeten zijn dan de plaats in het klassement. Echter lijk ik wel op te merken dat bijna bij ieder van ons het competitiebeestje wel eens komt boven steken. Dit is dan ook niet slecht als we niet te fanatiek worden. Voor onze damesploegen mag er dan wel wat gezonde competitiegeest zijn, om zo hoog mogelijk te eindigen. Dit kan voldoening geven voor hun inzet op training. Ook is dit voor onze jeugd een mikpunt naar de toekomst toe.

Onze jongste miniemen reg. H U13 staan op een 9de plaats met 4 punten, dit is dan ook hun eerste jaar in competitie. Verleden week heb ikzelf kunnen vaststellen dat ze wel degelijk in staat zijn om bij momenten goed samen te spelen, doch ze zijn nog te wisselvallig in hun spel. Niet panikeren echter, dit komt wel goed. Vandaag spelen ze op verplaatsing tegen Izegem, op zich een haalbare tegenstander. We duimen alvast voor een overwinning!

De miniemenploeg reg. B U13 die een moeilijke start kende, momenteel 8ste met 10 punten, heeft zich de laatste weken zeker laten opmerken met 2 overwinningen. Daardoor hebben ze Beveren iets verder achter zich kunnen laten. En verleden week werd Wielsbeke, dat op de 5de plaats staat, verslagen met 3-1 in een zeer spannende match. Ook zij spelen vandaag op verplaatsing tegen Dadizele. Bij winst kunnen ze de kloof vergroten met de onderste 4 van het klassement.

De kadetten U15 mogen vandaag aantreden om 14u00 tegen Avelgem (13de ). We zitten immers in een groep van 14 ploegen en moeten nog 4 wedstrijden spelen vooraleer we halfweg zijn. Zelf staan we nu op een 10de plaats met 10 punten. Daar kunnen er echter nog heel wat bijkomen daar ze nog tegen drie ploegen moeten aantreden die lager staan in de ranking. Let wel op, nooit het vel van de beer verkopen voor hij geschoten is! Met in het achterhoofd de gemakkelijke zege tegen Kuurne zouden we extra gemotiveerd moeten zijn om tegen het einde van de heenronde nog een plaats of twee te kunnen stijgen in het klassement. Of komt nu juist mijn competitiebeestje te veel naar boven?

Onze scholieren U 17 meisjes staan 8ste met 11 punten en volgens het niveau dat ze haalden de laatste drie wedstrijden staan ze iets te laag. Beveren-Leie is vandaag de eerste tegenstander van de 2 laatste wedstrijden van de heenronde en is zeker een haalbare kaart, indien we hetzelfde niveau kunnen aanhouden. Dan voorzie ik ook een terugronde waar iedereen zal rekening moeten houden met Davoz. Vandaar daag ik de supporters uit om hen extra vocaal te steunen en hopelijk zo de overwinning in eigen huis te houden.

Davoz C op de 11de plaats en 6 punten, heeft een totaal vertekend beeld. Het is in de heenronde de ploeg van juist niet! Hier moeten nog 4 wedstrijden worden betwist vooraleer we half weg zijn. De match van verleden week tegen Dentergem moet hen toch extra vertrouwen gegeven hebben. Dit was een match met momenten van mooi volley, het ging echter terug mis op cruciale momenten. Achteraf klonk het in de davozcoulissen “beste wedstrijd die we al gezien hebben dit seizoen”. Trainster Ann-Sofie was ook zeer tevreden over hun prestatie. De wedstrijd van vandaag tegen hekkensluiter Harelbeke zouden we moeten kunnen bevestigen met een overwinning. Dames geloof in jezelf, ga ervoor!

Davoz B 3de provinciale is de vierde ploeg die vandaag zijn wedstrijd op thuisbasis betwist. De ploeg van trainer Patrick pronkt op een mooie 4de plaats en speelt vandaag tegen Wielsbeke dat post vat op de 5de positie in het klassement. We hebben onze 2de plaats moeten afstaan na een nederlaag tegen Marke dat ongeslagen aan de leiding staat. We kunnen wel terugblikken naar een mooie prestatie tegen onder meer Wevelgem. Tussen de plaatsen 2 en 6 is het verschil zo klein dat er iedere week haasje over kan gesprongen worden. Indien we willen overwinteren in de top van het klassement zouden we toch best nog wat punten sprokkelen. Tegenstander niet onderschatten zal hier ook de boodschap zijn.

Laatste in de rij, onze dames A van 2de provinciale staan op een eervolle 3de plaats en nemen de leiding in een achtervolgende groep op ongeslagen leider Waregem en Lendelede dat 3 puntjes moest prijsgeven. Met 4 overwinningen op rij hadden we de competitiestart zeker niet gemist. We begonnen wat te gespannen te spelen en dit kostte ons wat punten. Tegen Wevelgem kwamen we terug op dreef, met de prachtige wedstrijd tegen Waregem en Beveren-Leie die we verleden week mooi hebben ingeblikt, durf ik hier toch wel te stellen dat we deze 3de plaats wel verdienen. Vandaag spelen we uit tegen Bevo Roeselare. Hopelijk kunnen we de overwinning mee naar huis nemen.

Met deze 4 wedstrijden zal er weeral heel wat spanning te beleven vallen,geniet ervan!

Verder wens ik me er aan te houden om namens het bestuur, iedereen een sportieve en aangename namiddag en avond toe te wensen.

Geert Vandenbroucke

Bestuurslid

 

Langs deze weg willen we jullie ook

een Zalige Kerst en Prettig Eindejaar toewensen !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *