Davoz C – Wielsbeke 3 – 1 (20-25/25-23/25-23/25-22)

De beloftenwedstrijd beloofde niet veel goeds voor de namiddag. Via harde en gerichte opslagen werd de Zwevegemse receptie op een hoopje gemept. Davoz kwam nauwelijks tot aanvallen toe.

In de hoofdwedstrijd werd er in de eerste set goed gespeeld maar was Davoz niet gretig genoeg in aanval en verdediging. De eerste set moesten we dan ook verdiend overlaten aan Wielsbeke die net dat ietsje beter was.

Set 2 startte gelijk opgaand tot Wielsbeke op 12-12 een kloofje kon slaan en met een 12-16 stand de technische time out kon induiken. De Davoz-speelsters werden er nog eens op gewezen dat het spel op zich niet slecht was maar dat er agressiviteit in aanval en blok ontbrak. Toen gebeurde iets wat de Davoz-speelsters en -coach bijna niet meer voor mogelijk hadden gehouden. Davoz klom punt voor punt dichterbij Wielsbeke en kon in extremis toch nog het laken naar zich toe trekken. De speelsters toonden hun supporters nogmaals dat zij in de voorbije weken mentaal sterk gegroeid zijn en zich niet meer zomaar bij een achterstand neerleggen !

In set 3 en de bordjes op 1-1 was alles te herdoen. Davoz trok zijn goede lijn uit het einde van de vorige set door en niet zonder enige moeite kon de derde set binnengehaald worden. Het eerste puntje van de wedstrijd was binnen.

In de 4e set was Wielsbeke lichtjes aangeslagen door het puntenverlies op bezoek bij de voorlaatste uit de stand. Davoz kon onmiddellijk een kloof slaan. Tijdens de time outs werd er benadrukt dat elk puntje in de set telt, de extra puntjes die gesprokkeld of verloren worden  in de start van de set kunnen op het einde winst of verlies betekenen.  Wielsbeke speelde opnieuw een stuk gretiger en punt voor punt sloop Wielsbeke terug dichterbij. De 7 puntenkloof werd gedicht en het einde van de set zou knokken worden. Davoz toonde zich op het einde van de set toch iets koelbloediger en behaalde verdiend de 3 punten.

 

Mooie overwinning tegen het 6e geklasseerde Wielsbeke. Volgende week gaan we de leiders in Izegem bekampen !

 

An-Sofie Tack

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *