wedstrijd 19/09 Davoz C

Beloftenwedstrijd : Davoz Zwevegem C – Wivo Wingene 0 – 3 Het jonge Davoz C werd in het tussenseizoen aangevuld met 3 nieuwe jeugdspeelsters en moest in de beloftenwedstrijd leergeld betalen. In set 1 speelden de Zwevegemse meisjes goed mee en kon bijna aanspraak maken op setwinst. Jammergenoeg kwamen we net tekort. De kopjes gingen omlaag en in set 2 werden we van het veld gespeeld door Wingene. Set 3 was van een degelijk niveau maar we kwamen opnieuw net tekort. De kleine persoonlijke foutjes moeten we uit ons spel halen en dan zullen we onze puntjes ook wel sprokkelen !

Hoofdwedstrijd : DAVOZ Zwevegem C – Wivo Wingene 3 – 1 Kenmerkend in de wedstrijd waren de vele opslagmissers. Toch kon Davoz C het laken naar zich toe trekken.

In set 1 werd er mooi samengespeeld, goede verdedigingen werden tot bij de spelverdeelster gebracht die de ballen mooi ronddeelde. De aanvalsters profiteerden en er werd goed afgewerkt. In set 2 werd er goed meegespeeld tot Wivo-speelster nr. 17 aan de opslag kwam. Zij sloeg met gemak een kloof die niet meer te dichten viel. De Zwevegemse receptie kon niet reageren en moest de set aan Wingene overlaten. 1-1 en alles te herdoen. Wie dacht dat Davoz zijn kopje zou laten hangen had het mis ! De receptie draaide terug, de positie in verdediging was goed en de ballen kwamen terug aan bij de passeur. Bij momenten werden enkele zéér mooie aanvallen bovengehaald! In money-time pakte Davoz uit met enkele kill-blocks en zo ging de set verdiend naar de thuisploeg. Joepie, we hebben alvast een puntje beet op deze eerste competitiematch ! In set 4 begon Davoz verschroeiend en met hulp van enkele Wivo-foutjes werd een comfortabele voorsprong uitgebouwd. Er werd bijna perfect gespeeld! Maar net als alles zoooo goed draait zien we dat we nog een vrij jonge ploeg hebben (allemaal jeugdspeelsters). De concentratie was weg en niets lukte nog. Met enkele wissels en goede opslagreeksen kwam Wingene nog héél dichtbij ! Groot was de vreugde op het veld toen de bal uiteindelijk langs de kant van de bezoekers op de grond viel en Davoz zijn eerste (en verdiende!) overwinning kon vieren !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *