Gaverhal Deerlijk A – Davoz A 1-3 (25-23/20-25/15-25/26-28)

Een derby tegen Deerlijk zorgt steeds voor de nodige spanning, strijd en emoties. En dit was nu niet anders.  Reeds in reservenwedstrijd (met 1-2 gewonnen door Davoz) was de verbetenheid bij beide ploegen zichtbaar.

Davoz kende de beste start in set 1 maar kon nooit de kleine voorsprong vasthouden. Deerlijk vocht zich telkens terug in de set, vooral via sterke opslagdruk. Davoz miste af en toe de koelbloedigheid in de afwerking en Deerlijk liet deze kansen niet liggen wat resulteerde in setwinst. In set twee kregen we het zelfde beeld als in set 1 met een Deerlijk dat niet afliet en via opslagdruk het Davoz behoorlijk moeilijk maakte. Toch begon naar het einde van de set de aanvalmachine van Davoz via het midden en de hoek te renderen en wisten de Zwevegemse dames de bordjes gelijk te zetten. In set drie ging Davoz op het elan door, ondanks een 4-1, en liet Deerlijk niet in zijn spel komen.

Set 4 had alles in zich wat je van een derby kan verwachten. Davoz leek een mak geslagen Deerlijk op te peuzelen maar dat was buiten de waard en de vechtlust van Deerlijk gerekend. Zij zetten bijna een scheve situatie recht en dwongen Davoz tot het uiterste (drie gemiste matchballen). Uiteindelijk werd de druk ook Deerlijk te groot en kon Davoz het toch uitmaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *