Davoz Zwevegem – Damesvolley Waregem 3-0 (20/25, 24/26,22/25)

De Davozdames zorgden in de reservenwedstrijd voor een serieuze stunt door met mooi volleybal, leider Waregem te kloppen met duidelijke 3-0 cijfers. Hierdoor nemen ze de leiding over van Waregem.

De publieke belangstelling voor deze topper was groot en de sfeer was navenant. Beide ploegen maakten er een mooi spektakel van waarin bij heel wat punten de zenuwen door de zaal gierden.

In set 1 ging de match gelijk op. Waregem behield steeds een kleine voorsprong maar kon die niet uitdiepen. Het was pas op het einde van de set dat ze afstand konden nemen door meer efficiëntie in de aanval.

Davoz was niet onder de indruk en nam in set 2 onmiddellijk het heft in handen. Bij de tweede technische time-out stonden Davoz 16-12 voor. Vreemd genoeg kende Davoz na deze time-out een serieuze dip. Waregem ging via een sterke opslagreeks er op en er over naar 17-21 en 18-24. Toch was deze set verre van gedaan, want ook Zwevegem toverde een opslagreeks uit de mouw en kwam op 24-24, maar dan toonde Waregem iets meer maturiteit en sleepte de set binnen. Set drie kende een even spannend verloop waarin Waregem voortdurend op achtervolgen was aangewezen en niet direct een antwoord vond op de aanvallen van Davoz. Na de tweede technische time-out nam Waregem over en liet de overwinning niet meer wegglippen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *