Damesvolley Waregem A – Davoz A 3-2 (25/13; 20/25; 20/25; 25/21; 15/7)

Deze “clash” tussen de nummer 1 en 3 uit de rangschikking had alles in huis wat een topper moet hebben: mooi volleybal, spanning, emoties…

Davoz miste zijn start compleet (stress?) en zag Waregem vlug uitlopen naar 8-4. Davoz bleef de opslagmissers opstapelen en kon geen vuist maken tegen de sterke aanvallen van Waregem. Set 2 start identiek (8-4), maar dan vindt Davoz mede dankzij een sterke opslagbeurt (8-11)  zijn betere volleybal  en het nodige vertrouwen terug. Bij Waregem sluipt er twijfel in het spel en stapelen ze fouten op. Ondanks de vele wissels kan de coach het tij niet keren en gaat set 2 naar Zwevegem.

In set 3 lijkt Davoz fluitend naar setwinst te gaan (9-1 en 16-12) maar Waregem vecht terug (19-19). Toch blijft Davoz rustig onder de come back en mede dankzij een sterkere aanvalsdruk rijven ze ook set 3 binnen.

Maar met Waregem ben je nooit klaar. In set 4 lijken de dames van Davoz het noorden kwijt. Waregem loop tot 15-2! uit. Toch krijgt Waregem de set niet cadeau en sluipt er zelfs wat paniek in de rangen als Davoz mildert tot 23-17. Maar de kloof was te groot en Waregem sleept een belle uit de wacht. Daarin is Waregem duidelijk de betere en wint op deze manier verdiend deze wedstrijd. Davoz zorgt er op deze manier wel voor dat Lendelede de kloof op Waregem wat kleiner kan maken en de spanning in deze competitie blijft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *